• Home
  • Kratki članci

Garancija 5 godina ili 160.000km

Program dodatno ugovorene produžene garancije NISSAN – pokriće »As New«!   

Odabir produžene garancije NISSAN je promišljena i pametna odluka, jer možete mirno spavati i nakon isteka tvorničke trogodišnje garancije.

Produžena garancija NISSAN se može sklopiti za vozila Nissan do starosti 33 mjeseca od dana kupovine novog vozila, koje nije prešlo više od 80.000 kilometara, vozilo je bilo prodato u BiH i bilo je u cjelokupnom periodu redovno servisirano u ovlaštenoj mreži Nissan u skladu sa predviđenim planom servisiranja. Vozilo mora biti u tehnički besprijekornom stanju sa pisanim dokazima o redovnom servisiranju.

Produžena garancija NISSAN važi od dana kada je istekla garancija proizvođača i traje do pređenih 160.000 kilometara ili do isteka 5-te godine starosti vozila od dana kupovine novog vozila, važeći je onaj uslov, koji prvi nastupi. Period trajanja produžene garancije je naveden na Potvrdi o produženoj garanciji.

Produžena garancija programa »As New« pokriva troškove rezervnih djelova i popravki u slučaju nastalog kvara na sklopovima i dijelovima koji su navedeni u ovoj knjižici, kvara ili nepravilnog rada, a sa svojim postupanjem iste nije prouzrokovao vozač vozila.

Knjižica produžene garancije sadrži važne podatke, zato vam savjetujemo da detaljno pročitate sve detalje.

Važno!
Da bi osigurali brzu i učinkovitu uslugu, potrebno je serviseru predati vašu knjižicu produžene garancije, servisnu knjižicu i potvrdu o produženoj garanciji.

Ovlašteni serviser osigurava redovno održavanje sa pečatom i upisom servisa u servisnu knjižicu i tokom trajanja produžene garancije.

Servisni interval je dozvoljeno prekoračiti najviše za 10% u slučaju kilometarskog intervala tj. za 1 mjesec u slučaju vremenskog intervala. Uzima se u obzir onaj interval koji je prije nastupio u suprotnom produženu garanciju nije moguće ostvariti.

Šta vam nudi program produžene garancije?

Program dodatno ugovorene „Produžene garancije“ vrijedi najviše do 160.000 kilometara ili do zaključno isteka 5. godine starosti vozila od dana kupovine novog vozila.

Dodatno ugovorena NISSAN „Produžena garancija“ Vam nudi pogodnosti, koje su navedene u ovoj knjižici. Ispravno popunjena knjižica i potvrda o garanciji predstavljaju temelj za ispunjenje obaveza ugovorene garancije.
Garancija pokriva troškove dijelova i rada servisera kod kvara dole navedenih dijelova, kvarova koje nije prouzrokovao korisnik vozila/osoba koja koristi vozilo. Dijelovi, koji nisu definisani i nevedeni u knjižici, nisu predmet ove dodatne ugovorene garancije.

Ova garancija važi za nova vozila, koja su bila prodata u ovlaštenoj mreži Nissan BiH, za koja je bila izdata garantna knjižica i potvrda o dodatno ugovorenoj „Produženoj garanciji“. Vozilo treba da ima urađene sve redovne servisne preglede u ovlaštenoj Nissan mreži i to po predviđenom planu održavanja sve od kupovine novog vozila, inače vlasnik nema pravo na dodatno ugovorenu„Produženu garanciju“.

Šta se dešava kada prodate svoje vozilo?

Produžena garancija NISSAN važi za vozilo koje je navedeno u priloženoj potvrdi o produženoj garanciji. U slučaju prodaje vozila drugom vlasniku, važnost produžene garancije se ne mijenja. Na novog vlasnika prelaze sva prava i obaveze iz ugovora sa danom izmjene vlasništva, osim u slučaju moguće izmjene namjene korištenja vozila.

Šta učiniti prilikom popravke ili servisa?

Produžena garancija NISSAN se može ostvariti samo u ovlaštenim servisima Nissan vozila sa predočavanjem servisne knjižice, knjižice produžene garancije te potvrdom o produženoj garanciji.

Prema uslovima dodatno ugovorene NISSAN Produžene garancije, servisiranje vašeg vozila treba uvijek u trajanju Produžene garancije obavljati ovlašteni serviser za marku NISSAN u BiH, inače se gube garantna prava!

OVLAŠTENI SERVISI NAJBOLJI I NAJJEFTINIJI IZBOR ZA VAŠE VOZILO

ZAŠTO SU OVLAŠTENI SERVISI NAJBOLJI I NAJJEFTINIJI IZBOR ZA VAŠE VOZILO ???

Bitno je napomenuti da Autohit d.o.o posluje od 1988.g

ovl. servis

Osim prodaje i servisa  novih i polovnih NISSAN vozila svojim kupcima nudimo servisiranje , pregled , dijagnostiku i procjenu vozila i drugih brendova u najkraćem vremenskom roku sa uslugom koju prati garancija na usluge i ugradjene dijelove , račun kao i mogučnost Vašeg prisustva u servisu za vrijeme samog servisiranja Vašeg vozila.

Svaki ovlašteni servis ima prednosti u odnosu na neovlašteni servis.

Osnovna prednost školovan i educiran kadar, specijalan alat koji mu pomaže u pravilnom servisu.

Određeni softveri na automobilu kontroliraju rad motora te je potrebno imati originalne programe, neovlašteni servisi nemaju takve programe , odnosno imaju neovlaštene kopije , ili samo dijelove tih programa.

“CIJENE” u ovlaštenom servisu su niže zahvaljujući pravim alatima i u mogučnosti su u manjoj jedinici vremena obaviti popravke za razliku od neovlaštenih servisa  gdje Vas taj isti servis ( bez računa , garancije ) košta duplo više novca i ono što je najbitnije vremena koje morate odvojiti za servis u neovlaštenom servisu. Ne kaže se bez razloga : NISAM DOVOLJNO BOGAT DA PLAČAM JEFTINE STVARI !!!

KONTAKTIRAJTE STRUČNJAKE!!!

AUTOHIT SARAJEVO D.O.O

Hasana Merdžanovića bb-71320 Vogošća, BiH

Servis

Tel. +387 (33) 789 370

Fax. +387 (33) 789 371

Voditelj servisa: Dario Pavlović

e-mail: servis.nissan@autohit.ba

http://www.autohit.ba/

Hotel za gume po pravilima.

AUTOHIT d.o.o. Sarajevo, čuva Vaše vansezonske gume.

Više ne morate da brinete, gdje su Vam gume, ne morate da ih teglite i skladištite.
Da brinete da li će vam neko možda ukrasti iste iz podruma.
U našem posebnom magacinu, van spoljašnjih atmosferskih uticaja, čuvaju se Vaše vansezonske gume, Vaše je samo da dodjete, sve ostalo ćemo mi uraditi.

hotel-za-gume2Ne brinite brigu, nemojte se prljati i prašiti.
Dok popijete kafu u našem servisu, mi ćemo za to vreme donijeti i promijeniti Vaše gume ili točkove. Vaše je samo da odvojite vrijeme i dođete.
Sezonska cijena čuvanja guma (čuvanje, montaža, balansiranje, priprema guma za adekvatno odlaganje) je 46,80 KM sa uračunatim PDV-om.

 

SUPER CIJENA ZA 370Z NISMO

Vožnja nakon koje se mjenjaju mjerila za 87.000,00 KM

Sportski best-buy karakteristike i oprema Nissan 370Z Nismo

 

 

Nissan Qashqai i X-Trail Premium Concept

Nissan Qashqai Premium Concept  i Nissan X-Trail Premium Concept

  • Nissan slavi prodajni uspjeh svojih crossovera u Evropi izradom jedinstvenih verzija Qashqaija i X-Traila pod nazivom „Premium Concept”.
  • Dizajnom koji je istovremeno luksuzan i dinamičan, namjera je pokazati kako posebno prilagođena i izrađena oprema može dodatno povećati privlačnost tih automobila

 

(25. februar 2016.) – Nissan će na predstojećem Ženevskom salonu automobila predstaviti dvije upečatljive posebne verzije svojih uspješnih crossovera, Qashqaija i X-Traila.

Nissan je na temelju postojećih modela istražio kako bi luksuznija i dinamičnija interpretacija dizajna njegove nagrađivane crossovere mogla učiniti još privlačnijima i još širem krugu kupaca. Ta dva automobila nose nazive Qashqai Premium Concept i X-Trail Premium Concept. Iako se radi o različitim modelima, zbog upotrijebljenih boja, materijala i detalja bez dvojbe djeluju kao par. Qashqai Premium Concept je osmišljen u Nissanovom evropskom centru za dizajn u Londonu, a X-Trail Premium Concept je rad Nissanovog globalnog dizajnerskog centra smještenog u Japanu.

Crossoveri su izuzetno važan dio Nissanovog uspjeha širom Evrope, a ova su dva koncepta odraz Nissanove namjere da privuče širi krug kupaca i pritom ispuni njihove najrazličitije zahtjeve.

Shiro Nakamura, viši potpredsjednik i Direktor Nissanovog odjela za dizajn, izjavio je: „Glavna instrukcija našim ekipama dizajnera u ova dva projekta bio je da puste mašti na volju. Na kraju smo se odlučili za dva međusobno različita koncepta koji imaju brojne zajedničke karakteristike i otkrivaju novi, premium karakter naših crossovera. Od Nissanovog dizajnerskog izražaja do načina upotrebe naprednih materijala, oba automobila predstavljaju novi pristup privlačnosti Nissanovih premium crossovera širokom krugu kupaca. U skladu s konceptom gradskog istraživača, svaka je Premium Concept verzija je izvedena na drugačiji način i namijenjena različitim kupcima. Qashqai je namijenjen „premium urbanim kupcima” koji sanjaju o vikendima provedenima u kulturnom uzdizanju u evropskim gradovima kao što su Ženeva, Pariz ili Rim. X-Trail je namijenjen „premium pustolovima” koji sanjaju o pustolovinama u Alpama ili Pirenejima.

Oba automobila dijele paletu jednostavnih, ali jarkih boja; crna i bijela boja u kontrastu su s luksuznom zlatnobakarnom bojom koja crossoverima daje dozu elegancije i topline.

Qashqai Premium Concept

Prevladavajućom modernom mat-crnom bojom Qashqai Premium Concept spaja dizajn, boje i nove materijale. Detalji premium zlatnobakarne boje vrhunske kvalitete ističu određene dijelove karoserije – blatobrane, okvire prozora, svjetla i krovne nosače – i u snažnom su kontrastu sa crnom bojom kako bi istakli dinamičnu siluetu automobila. Dodatno je naglašena detaljima od pravih karbonskih vlakana upotrebljenih u donjim dijelovima te odvažnim detaljima na mašinsko obrađenim 20-inčnim naplatcima. Odbojnici i bočne zaštitne letvice ostavljaju dojam sportskog karaktera i kvalitete. Obnovljena prednja maska „V-motion” prednjem dijelu daje upečatljiv izgled i odlučno izražava premium karakter automobila.

Nissan Qashqai Premium Concept

Unutrašnjost Qashqaija predstavlja novi pristup premium kvaliteti zahvaljujući presvlakama od meke bijele napa kože kakve se uobičajeno upotrebljavaju u luksuznim automobilima, prošivenima u srednjem dijelu naslona i sjedišta. Dojam kvalitete pojačan je upotrebom jedinstvenih detalja u kombinaciji premium zlatnobakarne boje i karbonskih vlakana u unutrašnjosti, sa upečatljivim mat kromom crne boje i sjajnim crnim umecima na upravljaču i ručici mjenjača.

 

X-Trail Premium Concept

Kao kontrast manjem bratu, prevladavajuća boja X-Traila Premium Concept je mat-bijela boja. Poklopac motora i krov su izrađeni od karbonskih vlakana tamnocrne boje koja mu istovremeno daju profinjen i pustolovan izgled te ostavljaju dojam automobila male mase. Snažan kontrast bijele i crne boje ističe liniju koja počinje od prednje maske „V-motion” i nastavlja se preko poklopca motora i bokova automobila do stražnjeg dijela. Taj kontrast odražava i grubijanski stav pustolovnog X-Traila. Premium zlatnobakarna boja je upotrebljena na prednjoj zaštiti podvozja kako bi privukla pogled i naglasila osjećaj zaštićenosti te na 20-inčnim naplatcima. Zaštite karoserije i rubova blatobrana obojene su sjajnom crnom bojom koja ističe X-Trailovu profinjenost i izdvaja ga od drugih pustolovnih crossovera.

Nissan X-Trail Premium Concept

Unutrašnjost je presvučena premium kožom u kombinaciji smeđe i crne boje koja odražava pustolovni duh automobila. Sjedala su izrađena od kombinacije vrhunskih kožnatih presvlaka; kože smeđe boje s „efektom oblaka” na naslonima za glavu i bočnim stranicama te materijala naziva Ultrasuede® istaknutog umecima zlatne boje na sredini naslona i sjedišta. Armaturnu ploču i obloge vrata krase umeci od crnih karbonskih vlakana i mat crnog kroma koji unutrašnjosti istovremeno daju profinjen i sportski izgled.

Zahvaljujući bliskoj saradnji između Nissanovog evropskog i japanskog dizajnerskog studija, Qashqai Premium Concept i X-Trail Premium Concept istražuju potencijal uzbudljive nove razine personalizacije u sektoru crossovera i uvode mnogo viši nivo mogućnosti izražavanja vlasnika. Rezultat toga je da svaka osoba u bilo kojem od tih automobila – nezavisno o tome radi li se o vozaču ili putniku – osjeća istu razinu premium i dinamičnog iskustva.

Nissan X-Trail Premium Concept i Nissan Qashqai Premium Concept

Mamoru Aoki, Izvršni direktor odjela za dizajn, Nissan Motor Co., dodaje: „Kao pionir tog segmenta, Nissan će i dalje pomicati granice mogućeg i proučavati kreativna rješenja kojima će ispuniti brojne i različite potrebe evropskih kupaca.”

 

# # #

Finansiranje

Autohit d.o.o. Vam nudimo mnoge opcije za uspešno finansiranje kupovine naših vozila.

Naravno, klijent može po sopstvenom izboru da sarađuje i finansira nabavku vozila preko bilo koje od finansijskih institucija registrovanih u Bosni i Hercegovini.

Kontaktirajte nas radi detaljnih informacija u vezi kreditiranja, leasinga, aktuelnih ponuda i svih drugih finansijskih pitanja.