Brosura

Brošura

Dodatna oprema

Dodatna oprema

Tehnicke karakteristike

Tehničke karakteristike

cjenovnik

Cjenovnik

PREDVIDITE NEOČEKIVANO

Prvi put u segmentu malih automobila, prisutan samo na novom Nissanu Note, Nissanov sigurnosni štit (Safety Shield) inovativna je tehnologija koja vas na potencijalne opasnosti upozorava kao nikad prije. Povezuje tri različita, izuzetno napredna sigurnosna sistema koji iskorištavaju informacije dobijene od stražnje kamere širokog ugla.


  • UPOZORENJE MRTVOG UGLA

    Ono što vi ne možete vidjeti, sistem upozorenja mrtvog ugla može. Vozite li brzinom većom od 30 km/h, a s bilo koje se strane Notea u mrtvom uglu nađe neko vozilo, diskretno svjetlo osvijetlit će vanjski retrovizor kako bi vas upozorilo na njega. Ako ste uključili žmigavac, a vozilo je opasno blizu, simbol će jarko zasvijetliti, a u kabini će se oglasiti zvučni signal.


  • UPOZORENJE NA NAPUŠTANJE TRAKA

    Na brzinama iznad 70 km/h sistem upozorenja na napuštanje traka upozorit će vas počnete li izlaziti iz traka. Sistem raspoznaje najslabije oznake na cesti pa ako ne uključite žmigavac brzo će vas upozoriti da ispravite upravljač. Zeleni simbol na instrument ploči boju će od zelene promijeniti u žutu i oglasit će se zvučni signal. Vrlo domišljato, sistem na seoskim cestama mijenja osjetljivost kako bi se prilagodio drukčijem načinu vožnje.


  • OTKRIVANJE POKRETNIH OBJEKATA

    Funkcija otkrivanja pokretnih objekata omogućuje vam da saznate približava li se nešto vašem Noteu. Dok uobičajena parking pomagala upozoravaju na objekte u blizini, ovaj vas sistem zvučno i vizuelno upozorava na sve što se straga približava automobilu, na primjer malo dijete.

Kad se zaustavite na semaforu, motor se zaustavlja i zatim automatski ponovno pokreće

STOP/START SISTEM ZA SVE

Dio serijske opreme na svim modelima, sistem automatskog zaustavljanja/pokretanja motora smanjuje onečišćenje i potrošnju goriva u gradu. Motor se automatski zaustavlja kad Note miruje (na primjer u gradskoj gužvi) kako bi sačuvao energiju i smanjio štetne emisije, a zatim se glatko ponovno pokreće čim otpustite kvačilo ili otpustite papučicu kočnice.

I-KEY, DUGME ZA POKRETANJE MOTORA I KOMANDE NA UPRAVLJAČU

Kontrolu nad novim Nissanom Note vrlo je jednostavan zahvaljujući komandama na upravljaču i domišljatom i-Keyu, pomoću kojeg pritiskom na dugme otvarate vrata, pokrećete motor i polazite.

NISSAN CONNECT

Nissan Connect zajamčeno će vam svakodnevne gradske vožnje pretvoriti u uglađeno i zabavno iskustvo. Riječ je o sasvim povezanim rješenjima za navigaciju, komunikaciju i audio zabavu vašeg Nissana Note, među kojima su vam preko 5,8-inčnog dodirnog ekrana dostupni Googleova™ tehnologija Send-To-Car, najnovija satelitska navigacija, informacije o cijenama goriva, vremenska prognoza i slične informacije te Bluetooth® i USB povezivost.

PANORAMSKI MONITOR

Nissanov napredni panoramski monitor (Around View Monitor, AVM) izravno na 5,8-inčnom ekranu nudi pogled iz ptičje perspektive na automobil i njegovu okolinu. Vožnju unatrag i parkiranje čini izuzetno jednostavnima i bez stresa. Četiri kamere diskretno postavljene oko Notea tokom parkiranja nude izbor različitih pogleda: odozgo, sa strane i straga. Panoramski monitor nudi sve da parkiranje postane pravi užitak.

VIŠE ENERGIJE UZ MANJE ŠTETNIH EMISIJA

PROSVJETLJUJUĆA EKOLOŠKA OBILJEŽJA

Pritisnete li eko dugme, Noteov kristalno jasan zaslon prikazat će dva nova ekološka instrumenta: brojčanik eko-papučice koji ocjenjuje djelovanje leptira gasa i pokazivač eko-vožnje za procjenu efikasnosti. A kako su oba instrumenta prikazana u bojama i visokoj rezoluciji, provjera vaših ekoloških rezultata tokom vožnje i poslije nje bit će vrlo prosvjetljujuće iskustvo.

INOVATIVNI MOTOR DIG-S

Nudeći ekološka obilježja bez visoke cijene dizelskog motora, Noteov kompresorski 1,2-litreni motor od 98 KS s ručnim mjenjačem obuhvata brojne inovativne tehnologije koje smanjuju gubitke toplinom, radom pumpi i trenjem, smanjujući potrošnju i emisiju CO₂ (99 g/km) optimiziranom kontrolom energije.

TEHNOLOGIJA ZA SIGURNIJU VOŽNJU

SISTEM KONTROLE PRITISKA U GUMAMA I ELEKTRONSKA STABILNOST

Sistem kontrole pritiska u gumama (Tyre Pressure Monitoring System, TPMS) sad je dio serijske opreme novog Nissana Note, a upozorava vas ako je pritisak u gumama prenizak. Pravilan pritisak nije samo sigurniji u vožnji nego i smanjuje potrošnju. Boschov program elektronske stabilnosti 9. generacije (BESP) kontroliše rad kočnica na svakom točku pa pređete li granice prianjanja guma, po potrebi smanjuje moment motora kako bi se zadržala najveća trakcija i pomoglo održavanju smjera vozila.

ZRAČNI JASTUCI I ABS

Prednji i bočni zračni jastuci te zračne zavjese, ukupno njih šest, u svakom trenutku brinu za najbolju zaštitu putnika. A ako ćete ikad doći u priliku da vrlo jako pritisnete papučicu kočnice, sistem za sprječavanje blokiranja točkova (ABS) pomoći će vam da zadržite kontrolu nad vozilom i njegovu stabilnost.